Freitag, 26. Juni 2015

ISPANAKLI SOMONLU MAKARNA






MALZEMELER
  • 400 g kelebek makarna 
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 300-400 g ıspanak (yıkanmış,doğranmış)
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • yarım organik limonun kabuk rendesi
  • yarım limonun suyu
  • 250 ml krema
  • 200 ml sebze suyu
  • 400 g somon balığı (küp doğranmış)
YAPILIŞ
  • makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlamaya bırakın
  • diğer tarafta sos için soğanları sıvı yağında soteleyin sarımsağı ekleyip bir iki kere karıştırın
  • ıspanakları ilave edin tencerenin kapağını kapatın ve ıspanaklar sönene kadar pişirin
  • limon kabuğunu, limon suyunu, kremayı, sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin kısık ateşte pişirin
  • ayrı bir tavada tuz ve karabiber serpilmiş somon balığını az yağda kızartın
  • süzülmüş makarnayı ve somon balığını, ıspanaklı sosla harmanlayın servis edin
AFİYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen