MALZEMELER
- 400 g kelebek makarna
- 1 soğan (doğranmış)
- 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 300-400 g ıspanak (yıkanmış,doğranmış)
- sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- yarım organik limonun kabuk rendesi
- yarım limonun suyu
- 250 ml krema
- 200 ml sebze suyu
- 400 g somon balığı (küp doğranmış)
YAPILIŞ
- makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlamaya bırakın
- diğer tarafta sos için soğanları sıvı yağında soteleyin sarımsağı ekleyip bir iki kere karıştırın
- ıspanakları ilave edin tencerenin kapağını kapatın ve ıspanaklar sönene kadar pişirin
- limon kabuğunu, limon suyunu, kremayı, sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin kısık ateşte pişirin
- ayrı bir tavada tuz ve karabiber serpilmiş somon balığını az yağda kızartın
- süzülmüş makarnayı ve somon balığını, ıspanaklı sosla harmanlayın servis edin
AFİYET OLSUN
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen