MALZEMELER
- 700g biftek (ince şeritlere kesilmiş)
- 4 çay kaşığı dağ kekiği
- 4 çay kaşığı mercanköşk
- 4 çay kaşığı kekik
- 4 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 çay kaşığı frenk kimyon
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- karabiber
- 1 soğan (halka halka doğranmış)
- 2- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
- tuz
- zeytinyağı
- tuz hariç tüm baharatları bir kasede karıştırın.
- etleri, zeytinyağı ve baharat karışımıyla en az 1saat marine edin.
- ısıtılmış geniş bir tavaya zeytinyağı ilavesiyle marine edilmiş etleri alın.
- sarımsağı ekleyin.
- etlerin rengi değiştiğinde tuzunu ekleyip saldığı suyu çekene kadar kapağı kapalı pişirin.
- soğanları da ilave edin ve 5 dakika kadar soteleyin.
NOT: baharat ölçülerini damak tadınıza göre azaltıp çoğalta bilirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen