Sonntag, 4. Januar 2015

YUNAN DÖNERI (GYROS)


MALZEMELER
  • 700g biftek (ince şeritlere kesilmiş)
  • 4 çay kaşığı dağ kekiği
  • 4 çay kaşığı mercanköşk
  • 4 çay kaşığı kekik
  • 4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay kaşığı frenk kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • karabiber
  • 1 soğan (halka halka doğranmış)
  • 2- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • tuz
  • zeytinyağı 
 
 HAZIRLANIŞ
  1. tuz hariç tüm baharatları bir kasede karıştırın.
  2. etleri, zeytinyağı ve baharat karışımıyla en az 1saat marine edin.
  3. ısıtılmış geniş bir tavaya zeytinyağı ilavesiyle marine edilmiş etleri alın.
  4. sarımsağı ekleyin.
  5. etlerin rengi değiştiğinde tuzunu ekleyip saldığı suyu çekene kadar kapağı kapalı pişirin.
  6. soğanları da ilave edin ve 5 dakika kadar soteleyin.
AFİYET OLSUN

NOT: baharat ölçülerini damak tadınıza göre azaltıp çoğalta bilirsiniz.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen