Montag, 19. Januar 2015

PIRASA YEMEĞİ

MALZEMELER


  • zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 150 g kıyma
  • 500 g pırasa
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • limon suyu


YAPILIŞ

  1. pırasaların yapraklarını tek tek ayırarak yıkayın, beyaz kısımlarıni 1-2 cm genişliğinde yeşil ve kalın kısımlarını ise ince doğrayın.
  2. yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.
  3. kıymayı ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.
  4. doğranmış pırasayı ilave edin, üzerine yıkanmış pirinç, toz biber, tuz, karabiber ve pul biberini serpin.
  5. tencerenin ağzını kapatın, pırasalar sönene kadar pişirin (3-4 dakika).
  6. yemeğe, pırasaları 1 cm geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
  7. pirinçler uzayana kadar(yaklaşık 30 dakika) kısık ateşte pişirin.
  8. yemeğe limon suyunu ekleyin.
AFİYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen