- zeytinyağı
- 1 soğan
- 150 g kıyma
- 500 g pırasa
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- karabiber
- pul biber
- limon suyu
YAPILIŞ
- pırasaların yapraklarını tek tek ayırarak yıkayın, beyaz kısımlarıni 1-2 cm genişliğinde yeşil ve kalın kısımlarını ise ince doğrayın.
- yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.
- kıymayı ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.
- doğranmış pırasayı ilave edin, üzerine yıkanmış pirinç, toz biber, tuz, karabiber ve pul biberini serpin.
- tencerenin ağzını kapatın, pırasalar sönene kadar pişirin (3-4 dakika).
- yemeğe, pırasaları 1 cm geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
- pirinçler uzayana kadar(yaklaşık 30 dakika) kısık ateşte pişirin.
- yemeğe limon suyunu ekleyin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen