Montag, 24. November 2014

Etli Sebzeli Pilav (Reisfleisch)



Malzemeler

  • Sıvıyağ
  • 2 Soğan (yemeklik doğranmış)
  • 300gr Et (ufak doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 1 yemek kaşığı Biber salçası
  • 1 yemek kaşığı Sirke 
  • 2 tatli kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1,5-2lt kaynar su 
  • Tuz 
  • 2 Defne yaprağı
  • 1 havuç (4e bölüp küp küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak 
  • Mercanköşk, Dağ kekiği, Karabiber 
  • 400gr Pirinc (parboild pirinc)
  • 150gr donmuş bezelye 
Yapılısı
  1. Soğanları sıvıyağda kavurun.
  2. Eti ekleyin bıraktığı suyu tam çekene kadar pişirin.
  3. Sonra salçaları ilave edip 1-2 kez karıştırıp sirkeyi, kırmızı toz biberi, tuzu ve defne yapragını ekleyin.
  4. Etlerin üzerine kaynamış suyu ( yaklaşık 1,5 lt) dökün ve yumuşayana kadar kaynatın. 
  5. Havuç, dövülmüş sarımsak, karabiber, mercanköşk ve dağ kekiği ilave edip havuçlar biraz yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.
  6. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin, üzerine bezelyeleri ekleyin 1-2 kere karıştırın gerekirse su ilave edin.
  7. Bu halde pirincler pişene kadar kısık ateşte pişirin.

Afiyet Olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen