- Sıvıyağ
- 2 Soğan (yemeklik doğranmış)
- 300gr Et (ufak doğranmış)
- 1 yemek kaşığı Domates salçası
- 1 yemek kaşığı Biber salçası
- 1 yemek kaşığı Sirke
- 2 tatli kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5-2lt kaynar su
- Tuz
- 2 Defne yaprağı
- 1 havuç (4e bölüp küp küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- Mercanköşk, Dağ kekiği, Karabiber
- 400gr Pirinc (parboild pirinc)
- 150gr donmuş bezelye
- Soğanları sıvıyağda kavurun.
- Eti ekleyin bıraktığı suyu tam çekene kadar pişirin.
- Sonra salçaları ilave edip 1-2 kez karıştırıp sirkeyi, kırmızı toz biberi, tuzu ve defne yapragını ekleyin.
- Etlerin üzerine kaynamış suyu ( yaklaşık 1,5 lt) dökün ve yumuşayana kadar kaynatın.
- Havuç, dövülmüş sarımsak, karabiber, mercanköşk ve dağ kekiği ilave edip havuçlar biraz yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin, üzerine bezelyeleri ekleyin 1-2 kere karıştırın gerekirse su ilave edin.
- Bu halde pirincler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Afiyet Olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen