MANTARLI GORGONZOLA SOS
MALZEMELER
- sade yağ
- ufak soğan (ince doğranmış)
- 250 g mantar (ince doğranmış)
- 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 250 ml krema
- 100 g gorgonzola peyniri (italyan küflü peyniri)
- adaçayı
- zerdeçal
- küçük hindistan cevizi rendesi
- karabiber
YAPILIŞ
- soğanı yağda soteleyin
- mantarları ekleyin yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun
- sarımsağı ilave edin 1-2 kere karıştırın
- krema ve gorgonzola peynirini ekleyin
- bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın kıvam alana kadar (5 dakika) devam pişirin
- baharatlarla tatlandırın, peynir tuzlu olduğu için tuz gerekmiyo (bence)
- hazır olan sosu makarnanın veya tortelininin üzerine gezdirip servis edin
AFIYET OLSUN
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen