Donnerstag, 5. März 2015

MANTARLI GORGONZOLA SOS

MALZEMELER 
  • sade yağ
  • ufak soğan (ince doğranmış)
  • 250 g mantar (ince doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 250 ml krema
  • 100 g gorgonzola peyniri (italyan küflü peyniri)
  • adaçayı
  • zerdeçal
  • küçük hindistan cevizi rendesi
  • karabiber
YAPILIŞ

  1. soğanı yağda soteleyin
  2. mantarları ekleyin yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun
  3. sarımsağı ilave edin 1-2 kere karıştırın
  4. krema ve gorgonzola peynirini ekleyin
  5. bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın kıvam alana kadar (5 dakika) devam pişirin
  6. baharatlarla tatlandırın, peynir tuzlu olduğu için tuz gerekmiyo (bence)
  7. hazır olan sosu makarnanın veya tortelininin üzerine gezdirip servis edin
AFIYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen