MALZEMELER
- 4 adet but
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı dağ kekik
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı kara biber
- 1 diş sarımsak dövülmüş
- 1/2 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- tavuk butlarını temizleyip yıkayın, kağıt havlu ile kurutun
- bir kasede tuzu, baharatları, limon suyunu ve sıvı yağını karıştırın
- hazırladığınız sosu butların her tarafına iyice sürün
- 30-60 dakika (nekadar uzun beklerse okadar lezzetli olur) buzdolabında marine edin
- fırını alt üst konumuna getirip 200°C ayarlayıp ısıtın
- fırın tepsisine butları yerleştirin
- yaklaşık 50-60 dakika kızarana kadar fırınlayın
MALZEMELER
- 5-6 patates (soyulmuş, dilimlenmiş)
- 1 havuç (doğranmış)
- 500 g brokoli (dallarina ayrılmış)
- tereyağ
- sıvı yağ
- ufak soğan (doğranmış)
- 40 g (3 yemek kaşığı) un
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
- 500 ml (2 su bardağı) soğuk süt
- tuz
- karabiber
- küçük hindistan cevizi rendesi
- kaşar rendesi
- brokolileri bol sirkeli suda yaklaşık 10 dakika bekletin ardında suda yıkayın
- dilimlenmiş patatesleri tuzlu suda haşlayın, kevgir yardımıyla suda çıkarıp süzgeçe alın fazla suyu süzüldükten sonra borcama yerleştirin
- havuçları haşlayın, kevgirle suda çıkarın patateslerin üzerine yayın
- ocağın altını kapatın brokolilerin çiçekleri üste bakıcak şekilde kaynar suya yerleştirin 2-3 dakika suda bekletin
- brokolileri kevgirle süzgeçe alın, rengini kaybetmemesi için üzerine soğuk su gezdirin suyu süzüldükten sonra yine çiçekler üste bakacak şekilde borcama yerleştirin (sebzeleri haşladığınız suyu ayrı bir kaba alın sos, çorba, yemeklerde kulanabilirsiniz)
- fırını 220°C ayarlayıp ısıtın
- beşamel sos için soğanları tereyağ/sıvı yağ karışımında soteleyin
- unu ekleyin karıştırarak kavurun
- sarımsağı ilave edin 1-2 kere karıştırın soğuk sütü içine birden boşaltın
- tel çırpıcıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
- tuz, karabiber, küçük hindistan cevizi rendesi ile tatlandırın
- sosu sebzelerin üzerine yayın ardında kaşar rendesini serpiştirin
- peynir kızarana kadar fırınlayın
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen