Dienstag, 27. Januar 2015

BİBER DOLMASI

 MALZEMELER


  • 12 adet dolmalık biber
iç malzemesi:
  • 1 soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 domates (rendelenmiş)
  • 200 g kıyma
  • 250 g pirinç (3 çay bardağı)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz 
  • karabiber
  • kuru nane
  • maydanoz

üzerine:


  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz 
  • pul biber
  • kimyon
  • kara biber
  • zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı su


YAPILIŞ


  1. dolmalık biberleri yıkayın, sap kısmını kapak yapabilecek şekilde kesin ve çekirdek yataklarını çıkarın.
  2. iç malzemeleri iyice karıştırın.
  3. hazırladığınız bu içi, biberlerin içine 1,5 yemek kaşığı doldurun (fazla bastırmadan ve biberlerin yarısına kadar, pirinçler pişince şişecekler).
  4. doldurulmuş biberleri uygun tencereye dizin (dik kalmasına dikkat edin)
  5. ağız kısmına kestiğiniz biber kapakları veya küçük  domates dilimleri yerleştirin.
  6. sos için, ayrı bir tencerede salçaları zeytinyağında kavurun.
  7. suyu ekleyin ve baharatlarla tatlandırın, bir taşım kaynatın.
  8. tencereye dizdiğiniz dolmaların aralarında, içerisine girmeyecek şekilde sosu dökün (biberlerin yarısına gelecek kadar).
  9. tencerenin kapağını kapatıp, önce kaynayana kadar yüksek, sonra orta ateşte 30- 35 dakika biberler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen