- 12 adet dolmalık biber
- 1 soğan (ince doğranmış)
- 2-3 domates (rendelenmiş)
- 200 g kıyma
- 250 g pirinç (3 çay bardağı)
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- kuru nane
- maydanoz
üzerine:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- pul biber
- kimyon
- kara biber
- zeytinyağı
- 3-4 su bardağı su
- dolmalık biberleri yıkayın, sap kısmını kapak yapabilecek şekilde kesin ve çekirdek yataklarını çıkarın.
- iç malzemeleri iyice karıştırın.
- hazırladığınız bu içi, biberlerin içine 1,5 yemek kaşığı doldurun (fazla bastırmadan ve biberlerin yarısına kadar, pirinçler pişince şişecekler).
- doldurulmuş biberleri uygun tencereye dizin (dik kalmasına dikkat edin)
- ağız kısmına kestiğiniz biber kapakları veya küçük domates dilimleri yerleştirin.
- sos için, ayrı bir tencerede salçaları zeytinyağında kavurun.
- suyu ekleyin ve baharatlarla tatlandırın, bir taşım kaynatın.
- tencereye dizdiğiniz dolmaların aralarında, içerisine girmeyecek şekilde sosu dökün (biberlerin yarısına gelecek kadar).
- tencerenin kapağını kapatıp, önce kaynayana kadar yüksek, sonra orta ateşte 30- 35 dakika biberler yumuşayana kadar pişirin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen