MALZEMELER
- 1 ufak brokoli (çiçeklere ayrılmış)
- 1 soğan (yemeklik doğranmış)
- 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 250 g mantar (ince doğranmış)
- 200 ml süt (krema da kullanabilirsiniz)
- 300 ml sebze fond (sebze çeşni de kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2-3 yemek kaşığı ajvar sosu
- tuz
- karabiber
- pul biber
- ghee veya sıvı yağ
- 500 g tavuk göğsü
YAPILIŞ
- yıkanmış brokolileri, çiçekler yukarı bakacak şekilde, kaynayan tuzlu suya yerleştirin 1-2 dakika kaynatıp çıkarın.
- tavuk etlere tuz ve karabiber serpin, yağda iki tarafını kızartıp fırında sıcak kalmasını sağlayın.
- aynı tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ve mantarları ekleyin yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
- süt ve sebze suyunu ilave edin 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- nişastayı 1 yemek kaşığı suyla inceltip yemeğe ekleyin 2-3 kere karıştırın.
- ajvar sosunu ilave edin.
- tuz karabiber ve pul biberle tatlandırın 5 dakika pişirmeye devam edin.
- brokolileri ekleyin 5 dakika daha pişirin.
- et ve pilavla servis edin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen