Mittwoch, 21. Januar 2015

AJVAR SOSLU TAVUK


MALZEMELER


  • 1 ufak brokoli (çiçeklere ayrılmış)
  • 1 soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 250 g mantar (ince doğranmış)
  • 200 ml süt (krema da kullanabilirsiniz)
  • 300 ml sebze fond  (sebze çeşni de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı ajvar sosu
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • ghee veya sıvı yağ
  • 500 g tavuk göğsü 


YAPILIŞ


  1. yıkanmış brokolileri, çiçekler yukarı bakacak şekilde, kaynayan tuzlu suya yerleştirin  1-2 dakika kaynatıp çıkarın.
  2. tavuk etlere tuz ve karabiber serpin, yağda iki tarafını kızartıp fırında sıcak kalmasını sağlayın.
  3. aynı tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ve mantarları ekleyin yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun.
  4. süt ve sebze suyunu ilave edin 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. nişastayı 1 yemek kaşığı suyla inceltip yemeğe ekleyin 2-3 kere karıştırın.
  6. ajvar sosunu ilave edin.
  7. tuz karabiber ve pul biberle tatlandırın 5 dakika pişirmeye devam edin.
  8. brokolileri ekleyin 5 dakika daha pişirin.
  9. et ve pilavla servis edin.
AFİYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen