HARDAL SOSLU PANGA BALIĞI
MALZEMELER
- panga balığı (fileto)
- tuz
- karabiber
- kişniş
- zerdeçal
- kimyon
- un
- limon
SOS İÇİN
- sade yağ
- ufak soğan (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı un
- 100 ml su
- 150 ml süt
- 2 yemek kaşığı hardal
- tuz
- pul biber
- dereotu
- limonun suyu
YAPILIŞ
- panga filetosunu yıkayıp kağıt havluyla kurutun
- tuz, karabiber az miktarda baharatları serpip buzdolabında dinlendirin
- sos için soğanı yağda kavurun, unu ekleyin rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin
- su ve sütü bir çırpıcıyla karıştırarak ilave edin 5 dakika düşük ısıda kaynatın
- Hardal, tuz, pul biber ekleyip tatlandırın 5 dakika devam pişirin
- dereotu ve limon suyu ekleyerek sosu tamamlayın
- panga filetolarını una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra yağda her iki tarafını kızartın
- Panga balığını hardal sosu ve limon dilimleriyle servis tabağına alın yanına haşlanmış patates servis edin
AFIYET OLSUN
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen