Freitag, 8. Mai 2015

HARDAL SOSLU PANGA BALIĞI

MALZEMELER
  • panga balığı (fileto)
  • tuz
  • karabiber
  • kişniş
  • zerdeçal
  • kimyon
  • un
  • limon
SOS İÇİN 
  • sade yağ
  • ufak soğan (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml su
  • 150 ml süt
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • tuz
  • pul biber
  • dereotu
  • limonun suyu
YAPILIŞ 
  1. panga filetosunu yıkayıp kağıt havluyla kurutun
  2. tuz, karabiber az miktarda baharatları serpip buzdolabında dinlendirin
  3. sos için soğanı yağda kavurun, unu ekleyin rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin
  4. su ve sütü bir çırpıcıyla karıştırarak ilave edin 5 dakika düşük ısıda kaynatın
  5. Hardal, tuz, pul biber ekleyip tatlandırın 5 dakika devam pişirin
  6. dereotu ve limon suyu ekleyerek sosu tamamlayın
  7. panga filetolarını una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra yağda her iki tarafını kızartın
  8. Panga balığını hardal sosu ve limon dilimleriyle servis tabağına alın yanına haşlanmış patates servis edin
AFIYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen