Mittwoch, 7. Januar 2015

SEBZE ÇORBASI


MALZEMELER

  • tereyağı
  • 1ufak soğan (ufak doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 ufak havuç (rendelenmiş)
  • 1/2 yeşil kabak (rendelenmiş)
  • 2-3 orta boy patates (rendelenmiş)
  • kereviz ince dilim (rendelenmiş)
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • hint cevizi
 YAPILIŞ

  1. soğanları tereyağında hafifce kavurun
  2. unu ekleyin rengi değişene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
  3. su ve defne yapraklarını ilave edin kaynamaya bırakın.
  4. rendelenmiş sebzeleri ekleyin.
  5. çorbayı baharatlarla lezzetlendirin.
  6. 15-20 dakika kapağı kapalı pişirin.
AFIYET OLSUN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen